Експерти от Световната банка на визита в Благоевград

Експерти от Световната банка на визита в Благоевград | StandartNews.com

Областният управител Бисер Михайлов проведе официална среща с представители на Световната банка за развитие. Сред официалните гости бе Джаз Сингх - главен специалист по енергийна ефективност. Делегацията обсъди с губернатора реализирането на отделните етапи по Програмата за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради и ролята на заинтересованите страни в процеса.

Областният управител отчете факта, че хората са доволни от начина, по който изглежда първият блок, а това означава, че ефектът от реализирането на програмата напълно оправдава очакванията на институциите и гражданите. Още по време на информационната кампания интересът към програмата бе много голям, а сега, когато първите резултати са налице, хората са още по мотивирани и доволни, увери Михайлов.

От постъпилите общо 165 заявления в Областна администрация Благоевград има сключени 139 договора за целево финансиране между областния управител, Българската банка за развитие и кметовете на съответните общини. Областният управител като представител на държавната власт контролира процеса във всеки един етап от реализирането на програмата в областта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай