Джигитът от Ямбол остава в ареста

Джигитът от Ямбол остава в ареста | StandartNews.com

Районна прокуратура Ямбол наложи 72-часова мярка за неотклонение "задържане под стража" за Янко Колев, който в неделя сутринта блъсна майка с две деца на тротоар и избяга. 31-годишният шофьор бе задържан часове по-късно от полицията. Той е признал, че е извършил престъпление, но е отказал да даде показания пред съдия. Все още няма яснота за кръвната проба на Колев. Тя ще даде информация дали джигитът е бил пиян или е карал след употреба на дрога. Според източници от полицията обаче това ще стане трудно доказуемо, защото той заявил, че е употребил алкохол след катастрофата.

От прокуратурата в Ямбол съобщиха, че Янко Колев е санкциониран административно 9 пъти за нарушения при шофиране. Едно от тях е за шофиране след употреба на алкохол.

Междувременно се разбра, че пострадалата майка Емилия не помни нищо. Тя има комоцио и се лекува в неврохирургията на областната болница. Заедно с нея в болницата е и бебето й, за чийто живот няма опасност. Баткото, момченце на 7 години, няма физически травми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай