Дядо Николай служи в Хасково за първи път от три години насам

Дядо Николай служи в Хасково за първи път от три години насам | StandartNews.com

Пловдивският митрополит Николай възобнови традицията да служи празничната литургия на Ивановден в Хасково.
Няколкогодишната традиция на 7-и януари, когато се чества и годишнината от освобождението на Хасково, дядо Николай да присъства в храма „Успение Богородично" беше прекъсната заради разпри с предишната местна власт.

Тази година обаче Владиката беше посрещнат от областния управител Станислав Дечев, кмета на Хасково Добри Беливанов, председателя на ОбС Таня Захариева и местни депутати, както и от десетки миряни.

„Жителите на Хасково и областта са винаги в моите молитви за здраве, благоденствие, щастие и душевно спасение", каза в обръщението си Негово Високопреосвещенство. Дядо Николай говори пред миряните за силата на вярата, за непреходността на християнските ценности и призова всички да водят честен и почтен живот. Той се обърна с към областния управител и другите официални лица със заръка да работят и да бъдат пазители за правдата, мира и доброто.

Митрополит Николай честити празника и на всички, носещи името на Св. Йоан Предтеча, като им пожела здраве и да носят с чест и достойнство името си.

Близо 4000са именниците в община Хасково, които празнуват Ивановден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай