Двуметрови нарциси и кокичета поникнаха в Бургас

Двуметрови нарциси и кокичета поникнаха в Бургас | StandartNews.com

Двуметрови пролетни цветя поникнаха в центъра на Бургас. Гигантските нарциси и кокичета се появиха по най-оживената пешеходна улица "Александровска", която е любима за разходки на бургазлии. Десетина дни преди да пукне пролетта, по ларгото вече се появиха първите предвестници.

Освен, че са приятна изненада за минувачите, огромните изкуствени растения създават весело настроение. Цветната фиеста в Бургас ще продължи до Великден, който тази година се пада на 1 май. До тогава в цялото пространство от площад "Тройката" до ул. "Царица Йоанна" и на площада пред Общината ще продължат да никнат още 10 вида пролетни цветя, характерни за сезона. Общинарите са подготвили атрактивни минзухари, иглики, зюмбюл, незабравка, фрезия, момина сълза, ирис, лале, роза и лилиум. Освен със своите размери и красота, предвестниците на пролетта ще очароват бургаските жители и през вечерта, когато ще светят.

Артинсталацията ще завърши с пеперуди, пресъздаващи любовния танц на тези красиви цветни растения. Избрани са 25 вида пеперуди, които обитават България през различните месеци.

Идеята е на Община Бургас и е подарък за нейните граждани. Реализацията е дело на бургаските художници Петър Адамов, Тодор Стамов и Иван Желязков.

Подобен пролетен етюд в следващите дни ще разцъфти и в най-големия бургаски комплекс "Меден рудник".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай