Двукратен световен шампион е барман №1

Двукратен световен шампион е барман №1 | StandartNews.com

Варна. Двукратният световен шампион Васил Колев беше обявен за барман № 1 на България по време на 23-ото издание на националното първенство, което събра най-добрите майстори на коктейли у нас и се проведе край морето във Варна.

Варненецът Васил Колев отвя конкуренцията и стана шампион в категория „Флеър", а титлата в свободния стил грабна Тихомир Михайлов от Добрич. Двамата фаворити ще атакуват световни титли през август в Прага.

"Васко със сигурност ще направи требъл и ще вземе трета световна титла. В Прага и двамата ще майсторят десертни коктейли", обясни президентът на Националната асоциация на барманите Пенчо Пенчев, който е записан в книгата на Световните рекорди Гинес с най-много авторски коктейли в света. Васил Колев забърка коктейла „Вкус и страст" от водка, ликьор, микс, сироп, портокалови кори и листа от босилек. За украсата са използвани портокалова кора, цвекло и листа от ананас.

Участниците в първенството демонстрираха майсторството си в рамките на 4 минути, по време на които трябваше да миксират максимум четири алкохолни съставки, сред които задължително водка. Шефът на БАБ Пенчо Пенчев анонсира, че това лято хит на плажа ще са коктейлите с бабини рецепти, като най-много са с мащерка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай