Две бебета проплакаха в смолянската болница в Новогодишната нощ

Две бебета проплакаха в смолянската болница в Новогодишната нощ | StandartNews.com

Смолян. Две бебенца са се родили в смолянската болница "Братан Шукеров" в Новогодишната нощ, съобщи дежурната акушерка в Родилно отделение Йорданка Драгнева пред „Фокус". И уточни, че и двете са момиченца.

Едното бебе се е появило на бял свят в последните часове на старата 2014 година, а другото в първите часове на новата 2015 г. Това от години не се е случвало в болницата, с бебе да се изпрати старата и с бебе да се посрещне новата, обяснява Драгнева.

Никол Николаева Шехова е последното бебе за 2014 г., родена на 31 декември в 20.20 часа. Малката госпожица е с размери 50 см и тегло 3.80 кг. Майката Йорданка Караджова и бащата Николай Шехов са от Златоград. Лекарите уточняват, че раждането на момиченцето е преминало нормално.

Първото за 2015 г. бебче се казва Дария Стаменова Атанасова. Дария е родена на 1 януари 2015 г. в 4.15 часа. Тежи 3.250 кг и е дълга 50 см. Майката Елина Келешева и бащата Стамен Атанасов са от смолянското село Неделино.

Медицинският екип д-р Събева, д-р Хамо, д-р Ганчовска и акушерките Драгнева и Лелчева е поел последното за старата година и първото за новата, бебе в смолянската болница.

По-рано днес стана ясно, че Смолян е един от градовете в страната с най-ниска раждаемост за изминалата година. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай