Два концерта и театър в празничния ден в Благоевград

Два концерта и театър в празничния ден в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. С два концерта и една постановка честват Денят на християнското семейство в Благоевград. Проявите са част от културната програма на общината, посветена на светлия семеен празник. Камерна опера ще срещне жители и гости на града с музиката на Италия. В студиото на Радио Благоевград от 18.30 часа певци и музиканти ще представят арии и дуети от оперите на Верди, Росини и Пучини. Любителите на оперната музика ще се пренесат в различни времеви периоди, ще чуят разнородни съдби и ще усетят романтични чувства с произведения като „Дон Карлос", „Травиата", „Трубадур", „Ернани", „Корсарят" и „Ломбардци".

По същото време в салона на читалището започва концертът „Одам, одам по Пирина". Участие в него ще вземат Камерен вокален ансамбъл „Езерец", Камерен хор при НФА"Филип Кутев", Народен хор при Народно читалище „Н.Вапцаров" – Благоевград, МФГ "Синаница" към читалището в Кресна и фолклорна група „Веселина" към Центъра по изкуствата.

Любителите на Мелпомена ще могат да гледат постановката „Гераците" по Елин Пелин. Тя започва точно в 19.00 часа на сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай