Дора Янкова огледа свлачищата в Неделино

Дора Янкова огледа свлачищата в Неделино | StandartNews.com

Смолян. Дора Янкова, народен представител от Коалиция за България,  ще съдейства за разрешаване на най-неотложните инфраструктурни проблеми на община Неделино. Това стана ясно на огледа на щетите от свлачища и наводнения, който направи депутатът заедно с кмета на общината Стоян Беширов и общинският съветник от левицата Сашо Бабачев.

Янкова се запозна първо с огромното свлачище на улица „Напредък" в общинския център, което освен движението по улицата, застрашава и електрически стълбове с ел. подстанцията на града. Припомняме, че свлачището се активира в края на зимата след обилни дъждове. Беширов запозна Янкова с направените до момента аварийно-възстановителни дейности, както и с проекта за цялостно укрепване, който ще разреши проблема.

Народният представител се запозна и със състоянието на укрепителна дига по река Неделинска в района на село Крайна. Съоръжението е в окаяно състояние след последните порои и ако не бъде възстановено заплашва да остави без питейна вода Неделино и голяма част от останалите селища. Според предварителните разчети за строителството на нова дига са нужни около 900 хил. лв.

Кметът на общината Стоян Беширов подчерта, че възстановяването трябва да бъде извършено преди зимния сезон, тъй като през студените месеци нивото на подпочвените води намалява, а оттам идва и заплахата за воден режим на общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай