Доктор кани Бойко на вечеря

Медикът плаща по 5 бона на месец за лечението на сина си

Доктор кани Бойко на вечеря | StandartNews.com

Велико Търново. "Каня премиера Бойко Борисов на вечеря в дома си, дори ако реши да се чувства поканен и за Нова година", каза д-р Любомир Василев, който от 15 години отглежда в домашни условия болното си дете Иван. Момченцето страда от детска церебрална парализа и на месец семейството се нуждае от минимум 5000 лева, за да покрива всички разходи. Според д-р Василев държавата не се грижи достатъчно за отглеждането на деца като сина му, чиято съдба е в ръцете на родителите. За да се увери самият премиер как семейството се грижи и успява да оцелее с болното си дете, д-р Василев покани премиера в дома си.

Той няколко пъти се опитвал на живо да говори с Бойко Борисов при посещенията му в Търново, но така и не успявал да се добере до него. Миналата година му изпратил много дълъг есемес и след 4 минути получил отговор. Същия ден от ГЕРБ-Велико Търново дарили 1500 лева, за да подпомогнат лечението на болния Иван. Тази година семейството получи 2202 лева от благотворителен коледен концерт, организиран от връстниците на 15-годишното дете в училище "Д-р Асен Златаров". Децата от езиковата гимназия организирали концерта и събрали парите, необходими за поддържащото лечение на сина им.

"Ако премиерът дойде на вечеря, готов съм да приготвя това, което обича най-много и да го посрещна, но от години мечтая той да дойде на крака и да види как се справяме с малко пари и болно дете", каза бащата.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай