Доктор: Децата смениха тревата с амфетамини

Доктор: Децата смениха тревата с амфетамини | StandartNews.com

Добрич. Има сайтове, които показват как вкъщи сам човек може да си направи метаамфетамини, обяви началникът на Спешното отделение в добричката болница д-р Бисер Ботев. Лекарят разказа, че се снижава границата на децата, които употребяват синтетична дрога.

"За съжаление Добрич може би е на едно от първите места по употреба на наркотици. Докато преди години марихуаната беше на преден план, то сега в по-голям процент се установяват амфетамините и метаамфетамините", казва лекарят. В практиката си медикът се е сблъсквал и с деца в шести-седми клас, пушили освен цигари и марихуана, а по-големите вече идвали в отделението с опити за смесване на алкохол с таблетки.

"Прави ми впечатление също в последните години, че широко разпространение на наркотици има сред ромското население - онова, което е по-финансово независимо. Една част от тях работят в Полша, в Германия - там употребяват, но там е по-скъпо и идвайки в България, започват голяма употреба, защото цените тук са по-ниски" , каза още д-р Ботев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай