Добрич медитира под ръководството на съученик на Далай Лама и добричлийка

Добрич медитира под ръководството на съученик на Далай Лама и добричлийка | StandartNews.com

Жители на Добрич се събраха в голямата зала на областна администрация в града, където по покана на областния управител д-р Маргарита Новоселска съученик на Далай Лама - индийският монах Свами Омкарананда и добричлийката Мира - холистичен консултант, въведоха присъстващите в дебрите на древните източни учения за живота. Мира сподели с присъстващите, че е избрала холистичната наука след като 8 години е била част от най-развитото общество - завършила и работила като финансов анализатор във Вашингтон.

"Именно това забързано ежедневие стана поводът да потърся баланса" - каза Мира. Днес вече е специалист по холистично здраве. Тя разкри, че холистичната наука разглежда човека като единство между тяло, разум и дух. "Здравето се постига чрез прочистване, правилно хранене, уважение и баланс на емоциите" - въведе още добруджанката пълната зала в дебрите на древните източни учения за живота. Тя, както и индийският монах накараха присъстващите да усетят необикновеното състояние, в което тялото, духът и разумът се сливат в едно и дадоха насоки за всеки, който желае как да работи, за да постигне исканият и търсен от него баланс със самия себе си и природата около нас. Мира и Свами са в България от около месец и освен в Добрич са провели семинари в София и Варна, разкриха още двамата. За родината ни индийският монах и учител казва, че е изключително красива страна, която се доближава до родината му.

Свами Омкарананда, или д-р Ашиш Дас, е роден в Индия. Израснал е в ашрама на известната индийска светица Ма Анандамъи и е живял и учил с шест велики просветени гурута, включително негово светейшество Далай Лама. Свами Омкарананда е завършил електронно инженерство, притежава пет магистърски степени, както и докторантура по метафизика. Професионалният му опит варира от ядрен учен в Индия до управител на Йеакул Йога Училище в Китай, преподавател в Катедрата по Съзнанието на Махарши Ведически Здравен Център в Швейцария и изследовател в Теософското Общество в Япония.

Мирослава Маринова (Мира) е от гр.Добрич. Завършва Езикова гимназия, специалност английски език, след което е приета в Американски Университет в България, където получава бакалавърска степен по Бизнес Администрация. След това завършва магистратура по бизнес в университета Джордж Уошингтън във Вашингтон, ДиСи. Преди да превърне здравословното хранене и холистична практика в своя професия, работи като анализатор на пазарни проучвания във Вашингтон. В личния си живот, Мира е страстна пътешественичка, ценителка на суровата веган храна и всичко полезно, и последователка на йогата като философия и начин на живот. Нарича свой дом страни от три континента, България, САЩ и Сингапур, а в момента живее в Манила, Филипините.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай