Дискутираха по-силни търговски връзки между България и Македония

Дискутираха по-силни търговски връзки между България и Македония | StandartNews.com

Благоевград. Европа е на регионите и отдавна границите не са пречка за насърчаването на добри икономически и културни връзки между страните. Това каза при откриването на форума „Бизнес без граници" кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Съорганизатор на събитието, което се проведе в сряда в Благоевград, бе Македоно-Българската стопанска камара. В него участваха не само кметове и общински служители, но и представители на бизнеса от двете страни на границата.

Камбитов изтъкна, че във времена на тежка финансова и икономическа криза сътрудничеството между местните власти и бизнеса е ключово за повишаване на трайната заетост и постигането на устойчив икономически ръст. Затова трансграничните програми за сътрудничество са един от основните инструменти, чрез които могат да се постигат значими резултати в регионите.

„Без добри съседи няма добър бизнес и просперитет", каза председателят на Македоно-Българската стопанска камара Зоре Темелковски. Той изрази увереност, че търговският обмен между двете държави трябва да се подобри в резултат от тясното сътрудничество между отделните региони в страните.

Целта на форума е да насърчи двустранните икономически отношения, като инициира обмяната на добри практики и партньорства между български и македонски общини и компании. Кметът Атанас Камбитов бе удостоен със сертификат за признателност, който му бе връчен лично от председателя на камарата Зоре Темелковски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай