Децата в Рибново се върнаха на училище

Децата в Рибново се върнаха на училище | StandartNews.com

Благоевград. Нормален учебен процес се провежда в СОУ „Йордан Йовков" в гърменското село Рибново. В това увери новият директор Светослав Беков. „От паралелка отсъстват по 1-2 деца, което е нормално за този сезон. Няма масово отсъствие, както бе в предните 4 дни. От учителите на работа не е само Ибрахим Джуркин, който е брат на бившия директор. Други трима колеги са в болничен. Няма напрежение в района на учебното заведение", каза Беков. Най-важното е, че децата вече не са заложници на нечии лични битки, допълни той.

 


Напрежението в училището ескалира след отстраняването на директора Манчо Джуркин, който получи заповедта си за дисциплинарно уволнение по куриер, докато е в болничен. Част от учителите бойкотираха учебния процес и отказаха да влязат в класните стаи в знак на протест срещу уволнението на директора.

 


Протестен митинг на жители от всички населени места в Родопите ще се проведе в петък в гърменското село Рибново, обяви Манчо Джуркин, който е член на ГЕРБ. Той уточни, че само в Рибново са събрани над 400 подписа с искане за свалянето на имунитета на депутата от ДПС Ахмед Башев и за отстраняването от поста на шефа на Регионалния инспекторат по образование Огнян Соколов. Според него народният представител е в основата на политическите уволнения в региона, а образователният началник е „маша в ръцете на ДПС".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай