Деца честитят Рождество Христово на 41 езика

Деца честитят Рождество Христово на 41 езика | StandartNews.com

Кърджали. За втора година 60 деца от Неделното училище при храм „Св. Йоан Предтеча" в Кърджали отправиха Коледно послание към връстниците си по света. Посланието „Скъпи деца по света, и ние сме малки, също като вас, и няма с какво да ви дарим, освен с нашите чисти сърца и с любовта, с която Христос ни дари. Честито Рождество Христово!" е изговорено на 41 езика, сред които индийски, персийски, арабски, корейски, турски, албански, виетнамски, японски.

8-минутният филм с посланието на децата от Кърджали е изработен с благословията на пловдивския митрополит Николай. „За празника Дядо Владика дари малки икони за децата от Неделното училище, които ще им раздадем на тържествената служба на Рождество Христово", обясни отец Николай Величков, свещеник към храма „Свети Йоан Предтеча", който неотдавна стана и архиерейски наместник на Ивайловградската духовна околия. Той благодари на режисьора Гълъб Бочуков и операторите Тунджер Али и Николай Дечевски, които реализирали филма.

В началото на следващата 2014 г. храмът в кърджалийския квартал Веселчане се очаква да бъде открита сградата на Неделното училище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай