Десетки деца участваха в маратон на четенето

Десетки деца участваха в маратон на четенето | StandartNews.com

Маратон на четенето се проведе за поредна година в Народно читалище "Св. Климент Охридски-1922" в Симитли. Целта е да се насърчи общуването с книгите - носители на непреходните ценности в човешката история и култура.

Децата от подготвителните групи във филиал „Ян Бибиян" на ОДЗ „Радост" също участваха в проявата. Те се запознаха с правилата на библиотеката - от коя възрастова група да си взимат книжки и как са подредени те в читалнята. Библиотекар прочете приказка на малчуганите, а после им задава гатанки.

В Световния ден на книгата и авторското право – 23 април, първокласници от СОУ „Св. св. Кирил и Методий„ в Симитли научиха откъде идва традицията за честването му. Учениците се запознаха с правилата за регистриране като читател, опазване на заетите книги, получаване на библиотечно-библиографски знания и защо е важно четенето на книги. Децата участваха активно в събитието „Всички букви зная, мога да чета". Четоха „Молбата на книгата", отговаряха с ентусиазъм на всички гатанки и станаха читатели на читалищната библиотека за деца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай