Депутати искат Спешен център в Белица

Депутати искат Спешен център в Белица | StandartNews.com

Благоевград. Народните представители от ГЕРБ Даниела Савеклиева и Георги Андонов отправиха питане към министъра на здравеопазването Петър Москов за разкриването на филиал на Спешна помощ в Белица.

"При проведени множество срещи с жители на община Белица поставиха проблема за липсата на стационарен екип на Спешна помощ, който да обслужва само тяхната община. Тъй като има доста отдалечени населени места, забавянето на линейките от филиала в Разлог понякога се оказва фатално, особено в зимните месеци, когато придвижването е затруднено от тежките метеорологични условия. Кметската администрация е дала уверения, че има наличен сграден фонд, който може да се предостави", заяви на днешния парламентарен контрол Георги Андонов. Министър Москов увери от парламентарната трибуна, че през следващите три месеца проблемът ще бъде решен. При преструктурирането на Спешната помощ ще се предприемат нужните действия да бъде открит филиал в Белица, както и линейка с екип, която да обслужва населените места там.

Местните хора отдавна алармират за проблема, но засега резултат няма. Някои дори плашат с протести, ако искането им остане „глас в пустиня" и този път. Категорични са, че не може градът и още 11 населени места да са без Център за спешна медицинска помощ. Надяват се, че ще се намерят най-сетне пари за откриването на филиал и в Белица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай