Депутат: Строят се детски площадки само в населени места с кметове от ДПС

Депутат: Строят се детски площадки само в населени места с кметове от ДПС | StandartNews.com

Благоевград. По какви критерии министерството на спорта е разпределило 20-те милиона лева за строителство на спортни обекти в страната и в частност в Благоевградска област. Такова питане ще отправи към министър Мариана Георгиева депутатът ГЕРБ Георги Андонов. „Средствата са разпределени неправомерно, непрозрачно, в интерес на общините с кметове от ДПС", категоричен е той.

Според него цифрите са красноречиви и те опровергават твърденията на спортния министър, че общините на ДПС не са привилегировани.

„От отпуснатите за област Благоевград около 2,6 млн. лв. само 200 000 лв. ще получи Симитли за изграждане на спортна площадка за мини футбол, всички останали средства от бюджета са насочени към общините Белица, Сатовча, Якоруда, Гърмен Хаджидимово и селата на ДПС в община Гоце Делчев - Брезница, Лъжница, Корница и Буково", твърди Андонов. Няма нито лев отново за общини като Благоевград, Банско, Разлог", допълва депутатът.

Той недоумява какво налага да се влагат хиляди левове от парите на данъкоплатците в населени места с около 100-200 жители и напълно да се изолират такива със 70-80 хиляди жители. Според него осигурените от бюджета 20 000 000 лева за изграждане на многофункционални спортни площадки и покрити плувни басейни се използват за предизборна кампания, като министър Георгиева ги налива в общините на ДПС - политическата сила, която я постави в министерското кресло.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай