Депутат едва отърва линча във Враца

4000 ревнаха "ИзЧЕЗни!" на Венцислав Лаков от "Атака"

Депутат едва отърва линча във Враца | StandartNews.com

Враца. Депутатът от "Атака" Венцислав Лаков опита да "яхне" протеста срещу скъпия ток във Враца, но едва се отърва от линч. Над 4000 гърла ревнаха: "ИзЧЕЗни!" и с рефрена, насочен срещу чешката компания, тълпата го изтласка. Народният представител остана с отворени уста. Той не успя дори да каже, че партията му подкрепя бунта, а бе принуден да си пази кожата.

Врачани скандираха срещу партиите само в множествено число и издигнаха плаката: "Гербът ни е лъв, но политическата мафия ни превърна в мишки". Водачката на протеста, организиран по фейсбук, Екатерина Димитрова пусна подписка, с която се иска хората от врачанско да купуват евтиния ток от АЕЦ, а не скъпия микс от енергии. Тя е майка на три деца и въпреки че е програмист, работил по десет европейски проекти, също не смогва да си плаща тока. Три пъти пък са й дръпвали шалтера.

Сред призивите, които нахъсват бедните и гладните да се вдигнат на революция, се чуха възгласи за масово чупене на електромерите. В множеството обаче надделя искането да се преразгледа ценообразуването и най-вече надутите такси за пренос и достъп до мрежата. Във Враца възкръсна 23 години по-късно синият лозунг: "Всеки ден ще е така до победата!" с уговорката протестите да продължат до дупка всеки ден от 17 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай