Денят на християнското семейство отбелязват в Благоевград

Денят на християнското семейство отбелязват в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. За Деня на християнското семейство община Благоевград е подготвила богата програма, която да зарадва жители и гости на града. В отбелязването на празника ще се включат и културните институти в града - Куклен театър, Младежки дом, Център по изкуствата, Камерна опера, Обединен детски комплекс, Народно читалище „Никола Вапцаров" и Регионалната библиотека.

Децата ще бъдат запознати с традициите и християнските ценности от председателя на църквата „Въведение Богородично" отец Андон Шавулев. Свещеникът ще изнесе поучителна лекция в сряда от 09,00 часа в регионалната библиотека „Димитър Талев". На събитието ще присъстват десетки ученици. Навръх празника, 21 ноември, от 10,00 часа в Младежкия дом талантливи актьори от Общински куклен театър ще се превъплатят в образите на трите прасенца от едноименната приказка. Те ще изнесат и концерт – спектакъл за възпитаниците на Дома за деца, лишени от родителски грижи.

В 17,00 часа в Младежки дом започва развлекателното състезание „Моето семейство спортува заедно". То се провежда всяка година, едно от основните изисквания към участниците е те да имат роднинска връзка. За най-активните в съответните дисциплини - шахмат, тенис на маса и дартс, ще има награди и грамоти. По същото време в зала „22 септември" Центърът по изкуствата ще събере на празник под мотото „Нашето голямо задружно семейство" деца и родители от всички свои класове и формации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай