Ден на делфините в пристанище Варна

Ден на делфините в пристанище Варна | StandartNews.com

Ден на Делфините ще бъде организиран на пристанище Варна. Събитието ще се проведе другия четвъртък в района на обновената зона в тила на 1-во и 2-ро кейови места, съобщиха от пресслужбата на борда.

Организатор на информационния ден е сдружение "Зелени Балкани". Инициативата цели обучението на доброволци, които да събират информация за китоподобните бозайници в родни води. В инициативата могат да участват ветроходци, риболовци, представители на яхт-клубове, студенти и ученици, както и всички, които се интересуват от морските бозайници. Инициативата цели и постигане на висока информираност на обществеността за начините по опазване и проучване на обитателите в Черно море.

Със специални презентации - за малки и големи, много забавни игри и плаване с яхта, присъстващите ще бъдат запознати с начините за разпознаване на различните видове в морето ни. Най-активните в информационния ден ще плават с яхта на другия ден . На борда й ще се запознаят с начините за разпознаване на черноморските китоподобни бозайници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай