Дават на съд кмет– побойник

Дават на съд кмет– побойник | StandartNews.com

Благоевград. Ариф Арифов, който бе набит от кмета на сатовчанскто село Туховища Венцислав Шишманов, ще съди управника. В понеделник 27-годишният мъж си извади медицинско.

Лекари установиха, че жертвата на кметския гняв е със счупен зъб, подут нос и синина до дясното око.

„В момента съм при адвокат и уточняваме нещата. Ще съдя кмета за нанесения ми побой. Той беше видимо пиян, когато ме нападна. Говорех с мой приятел, когато усетих юмрук в устните, удари ме още 2-3 пъти. Като видя, че изплюх счупения зъб, си тръгна“, сподели Арифов.

Късно в неделя той подал официална жалба в РУП- Гоце Делчев. На управника - побойник е съставен акт за нарушаване на обществения ред, той ще плати глоба за непристойното си поведение. Материалите по случая са предадени на Районна прокуратура – Гоце Делчев.

Грозният инцидент между Шишманов и Арифов станал в събота около 23,30 часа. Кметът, който е от ГЕРБ, тръгнал да иска сметка от активиста на ДПС, който няколко часа по-рано го обидил.  В неделя призна, че  е ударил Ариф само веднъж. Но в понеделник смени версията си.

„Нека не забъркват нито ДПС, нито ГЕРБ в този случай. Няма никаква политика в случката. Възможно е при размахването на ръцете си да съм го ударил, но не и така, че да му счупя зъба. При други инциденти са му счупени зъбите и това го знаят хората в селото. Просто се спречкахме с този човек на лична основа, той е конфликтен, често създава проблеми. Сега ДПС се чуди как да раздуха нещата и да извлече политически дивиденти“, заяви 47-годишният селски управник. Той не скри, че е бил привикан в полицията, където е дал показания. Предстои да му връчат акта и да плати наложената му санкция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай