Държавата търси решение за неизплатените заплати в "Пиринска мура"

Държавата търси решение за неизплатените заплати в "Пиринска мура" | StandartNews.com

Благоевград. Областният управител на Благоевград Муса Палев като представител на държавата ще проведе спешна среща в понеделник във фирма „Пиринска мура" в Банско. Той ще се опита да помогне решаването на проблема в предприятието, където над 250 работници не са получавали заплати от септември миналата година.

 

Палев, заместникът му Костадин Дурчов, директорът на Областната инспекция по труда Юлия Янчева и лидерът на КНСБ в Пиринско Емануил Манолов ще се срещнат с работниците, които стачкуват заради забавените с над три месеца заплати. Очаква се на срещата да присъстват и представители на собствениците на "Пиринска мура". Тази среща е предхождана от поредица разговори на губернатора за изясняване на ситуацията. Проблемът беше дискутиран с протестиращите, работодателите, профсъюзите, Инспекцията по труда, прокуратурата и МВР.

 

Работниците обявиха гражданско неподчинение и от сряда до петък всеки ден блокираха шосето от Банско за Благоевград в продължение на 1 час. В събота и неделя нямаше протестни действия. Но те ще бъдат подновени, ако не се стигне до благоприятна развръзка и работниците не започнат да получават заработените си месечни възнаграждения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай