ДАНСwithme с барабани и сирени на протест в Благоевград

ДАНСwithme с барабани и сирени на протест в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. "#ДАНСwithme" протестира в неделя в Благоевград. Малка, но шумна софийска група се присъедини към протестиращите в областния център на Пиринския край.

Това обаче не стана в предварително обявения час – 09,00 часа сутринта, а чак в 14,00 часа. Наложи се десетки полицаи да висят с часове под дебелата сянка на дърветата в центъра на града. Протестиращите с появата си се обявиха срещу назначението на Муса Палев за областен управител и против правителството на Пламен Орешарски.

Събраха се пред сградата на областната управа и скандираха "Остаква" и "Палев вън". Софиянци бяха добре оборудвани музикални инструменти - 2 тъпана и тарамбука. Към този шум се прибавиха десетки вувузели, свирки и ръчна сирена на благоевградчани. Столичните бунтари разпънаха и огромен транспарант с надпис : "България казва: Орешарски върви си!". След скандиранията и песните протестиращите тръгнаха на мирно и шумно шествие по благоевградските улици.

Полицията в Благоевград очакваше доста по-масов протест. Над 20 униформени неотлъчно стояха до протестиращата група. Сериозно бе полицейското присъствие и на ключовите кръстовища в града. Протестът под надслов „#ДАНСwithme гостува на Благоевград" бе иницииран от създадената протестна мрежа във Facebook.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай