Дамски рокади в Добрич

Дамски рокади в Добрич | StandartNews.com

Дамска рокада бе извършена в Добрич след решение на Министерски съвет. Официално в длъжност встъпи новият областен управител - Детелина Николова, досегашен кмет на града - община, като постът й бе предаден от д-р Маргарита Новоселска, която посрещна Николова с цвете и й пожела успех и да продължи развитието на областта за благото на жителите й.

След това д-р Новоселска предаде символичния ключ на област Добрич на новия областен управител. На церемонията присъства и зам.-областния управител Ивайло Манушев.

След официалната церемония двете дами отговориха на въпроси на медиите, като първият от тях бе към Д. Николова, която при идването си бе посрещната от пет-шест души, които са против назначаването й на поста. Това Николова коментира така: "Всеки има право да изрази своето мнение в публичното пространство. Аз ще кажа - има решение на Министерски съвет и го изпълнявам. Има хора, които недоволстваха за избора ми и резултатите, които получихме на местни избори, така че и едната и другата страна имат в публичното пространство своето място".

Двете дами единодушно заявиха, че изпълняват политическо решение на правителството. Николова декларира, че ще използва всички създадени контакти и партньорства, включително подкрепата на всички народни представители, институции в това число и от Брюксел, за да продължи развитието на област Добрич. Тя гарантира, че ще надгражда с присъщата публичност и прозрачност както и досега в работата й като кмет на община град Добрич. Николова изказа лична благодарност към д-р Новоселска и честити избора на новите кметове и общински съветници в областта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай