Дъмпинг на таксита удря селски автобуси

Дъмпинг на таксита удря селски автобуси | StandartNews.com

Благоевград. Пътникопотокът по някои наши линии до селата е на санитарния минимум. Возят се по 2-3 души, не можем да работим на загуба, възможно е да закрием губещите маршрути.

За това алармира Петър Демерджиев, управител на най-голямата транспортна фирма в Пиринския край. Причината за тежката ситуация е и нелоялната конкуренция на такситата спрямо автобусите. „Това не е нелоялна, а направо престъпна конкуренция. Това мога да го твърдя и пред Светия синод, ако се наложи.

Таксиметровите шофьори знаят разписанието на рейсовете ни по-добре от нашите водачи. Минават 3 минути по-рано и пълнят такситата с пътници на цената на автобусния билет”, твърди шефът на превозваческата фирма. В момента на загуба се движат повечето рейсове по линиете до Крупник, до Брежани, до Падеш, до селата по пътя към ГКПП – Станке Лисичково, до селищата в Рилското корито.

Таксиджиите най-често дори не включват апаратите По този начин укриват доходи, за които дължат данъци на държавата. „Положението за нас е повече от тревожно. От една страна е увеличеният дизел, от друга страна са такситата, които ни удрят с номерата си. Те могат да качат четирима души и да кажат, че возят роднини, затова не са пуснали апарата. А ние няма как да напълним рейсовете и да твърдим, че возим близки”, казва Петър Демерджиев. Не водят до резултат и проверките на Синдиката на транспортните работници и на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” на дейността на таксиметровите фирми.

„За 1-2 дни не правят нарушения, след това пак започват с номерата, които ни нанасят сериозни загуби, защото губим пътници”, допълва управителят на „Пътнически превози”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай