Чиновници и учители в Сатовча заделят пари за болни деца

Чиновници и учители в Сатовча заделят пари за болни деца | StandartNews.com

Благоевград. Един лев от сърце за лечение на болно дете. Благотворителната инициатива е на община Сатовча. Всеки жител може да подкрепи начинанието и да внесе своята лепта в общинския фонд „С един лев в помощ на болните деца от община Сатовча".

Все повече хора се включват в общинската акция, която е факт от няколко години. Основната цел е финансово да се подпомагат деца и младежи от общината до 18 години, нуждаещи се от лечебни процедури в страната и чужбина. Бюджетът на фонда се формира предимно от парични дарения. Те могат да бъдат направени по банкова сметка. Повечето чиновници в кметството, учители и директори в училища и детски градини, както и земеделци всеки месец заделят поне по 1 лев за фонда. Дори пенсионери периодично дават средства в помощ на болни деца и младежи. „Не ми тежи, сумата е по-скоро символична. Щом взема заплата, първата ми грижа е да дам левчето. Та това са нашите деца, длъжни сме да им осигурим необходимото лечение", твърди Мария, която е служител в общинска администрация. „Всяко велико дело започва с благородно намерение. Проявете благотворителност за набиране на финансови средства към общинския фонд ! Дарете усмивка и шанс за развитие! Спасете живот!", това е част от обръщението на инициаторите към хората в общината.

„На всеки 4 месеца се отчитам пред общинския съвет за приходите и разходите на фонда. Преди Коледа ще организираме благотворителен бал за болни деца и деца сираци. Надява се, че ще съберем над 15 000 лева. По 500 лева от сумата се дават на бъдещите абитуриенти, останалите средства се разпределят по равно между другите деца", твърди кметът на община Сатовча Арбен Мименов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай