Черният рицар на голфа се разписа в колата на Кметъла

Черният рицар на голфа се разписа в колата на Кметъла | StandartNews.com

Добрич. С още един безценен автограф се сдоби в личния си автомобил, който е своеборазен пътуващ музей - кметът на Каварна Цонко Цонев, станал известен с прозвището си Кметъла заради безграничната му любов към рока. Този път автограф в кметското возило остави Черният рицар на голфа - световноизвестният Гари Плеър, съобщиха от морското кметство. Оттам уточняват, че Плеър е пристигнал в страната ни с частния си самолет, за да играе голф на проектираното от него игрище "Трейшън Клифс", за което при официалното му откриване южноафриканецът каза, че това е най-добрият голф терен в света.

По време на престоя си легендата на голфа е провел единствено среща с Цонев, като по негова молба преди да отлети, е оставил автограф на една от вратите на служебното кметско возило, разписвайки се над автографа на Греъм Макдауъл, победител в турнира „Волво Мастърс", провел се миналата година на "Трейшън Клифс".

Гари Плейър е най-успешният за всички времена международен голфър. Той е победител в 164 професионални голф турнира в цял свят, като най-голямото му постижение е наградата за Големия шлем от 1965 г. Освен с прозвището си Черния рицар на голфа заради екипът, с който излиза на терена, Плеър е познат още и като Мистър Фитнес и Международен посланик на голфа. Той е дизайнер на повече от 300 проекта за голф игрища, сред които е "Трейшън Клифс".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай