Частично се срути покривът на Русенската художествена галерия

Частично се срути покривът на Русенската художествена галерия  | StandartNews.com

Русе. Стъкленият покрив на Русенската художествена галерия се е срутил частично, като вероятната причина е тежкият сняг, съобщава директорът Елена Великова, предаде бТВ. Инцидентът е станал вчера, но служителите на галерията го установили тази сутрин, когато пристигнали на работа.

За галерията понеделник е почивен ден и в сградата не е имало нито персонал, нито хора. В залата, над която е счупен покривът, се помещавали картини на класици, които ще бъдат преместени, за да бъде избегната повреда.

Елена Великова разказва, че и преди е имало такива инциденти, като явно трябва покривът да бъде изцяло подменен. В момента се прави оценка на щетите, тъй като сградата е застрахована.

Кметът на Русе Пламен Стоилов заяви, че при първа възможност ще се кандидатства за европейско финансиране. "Имаше изготвен проект, но той се провали, като вината не е на моя екип. Ще търсим възможност покривът да се ремонтира със средства на общината. Не можем да чакаме безкрайно, тъй като сградата се руши и не може да се използва по предназначение", заяви кметът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай