Чакат кметa на Габрово в Брюксел за отчет и похвала

Чакат кметa на Габрово в Брюксел за отчет и похвала | StandartNews.com

Габрово. Кметът на Габрово Таня Христова, ще представи успехите на общините в България по усвояването на еврофондове, в дните на отворените врати, които се провеждат от 7 до 10 октомври в Брюксел. Като ръководител на българската делегация в Комитета на регионите тя ще представи и Габрово като пример за успешно изпълнени проекти за над 190 млн. лева през първия програмен период 2007 - 2013.

В доклада й ще бъде отделено и специално внимание на започналите проекти съвместно с други общини в областта, а именно Регионалното депо за битови отпадъци съвместно с община Трявна и Подкрепа за развитие на регионален и интегриран туристически продукт съвместно с общините Трявна и Севлиево.

Кметицата ще говори в Брюксел и за това какви са предизвикателствата и възможностите, които стоят пред българските общини през следващия програмен период 2014 – 2020 г. Представянето на Габрово ще се състои на 9 октомври по време на семинар, организиран от Комитета на регионите към Европейската комисия с тема „Териториално сътрудничество на местните власти – към успешна и обединена Европа 2020".Таня Христова получи специална покана за участие в организирано от Microsoft Corporation събитие в Брюксел по време на Дни на отворените врати 2013.

Успоредно с официалната програма на Отворените врати в Брюксел ще се състоят и редица тематично свързани събития. В специален панел Microsoft ще обърнат внимание на темата: „Какво следва за вашия град? Дайте възможност на хората да трансформират своите градове и тяхното бъдеще в по-здрава, по-екологична и по-просперираща общност."


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай