Чакат ДНК анализ на човешки останки в Добричко

Чакат ДНК анализ на човешки останки в Добричко | StandartNews.com

Чака се ДНК анализ на открити човешки останки на територията на областта, за да може да се каже на кого от обявените за издирване изчезнали добруджанци са, каза пред журналисти по време на годишния анализ на дейността на МВР дирекцията в Добрич нейният ръководител Веселин Колев. Той бе категоричен, че до пристигането на резултатите от експертизата не може да се каже дали се касае за останки на изчезнал през 90-те години на миналия век. Според статистиката на дирекцията е, че в началото на миналата година са се издирвали общо 23 лица от Добричка област, а през годината са изчезнали още две лица, каза Колев. Служителите на реда са открили петима от водещите се за изчезнали, от които трима са открити мъртви и са установени чрез ДНК експертизи, а двама са открити живи в чужбина.

Двама от починалите са били открити в гори и пояси, починали от естествена смърт, а третият случай с починал е от началото на тази година - откриване тялото на обявената за издирване Руска Димитрова. Припомняме, че тя бе намерена в гаража в къщата на семейството от съпруга й, а полицията задържа като заподозрян извършител синът на Руска. Колев сподели още, че през миналата година е имало три отвличания - две от ромски сватби, а третото е било на битова основа и вече почти било разкрито. От отчета на дирекцията стана ясно, че има ръст с 64 на сто на престъпленията, свързани с разпространение на наркотици. Служителите на дирекцията отчитат ръст на разкриваемостта на този тип престъпления с 66 на сто - има заловени дилъри на наркотици и са установени сборища на наркомани. Полицията е открила и разбила модерна оранжерия за наркотични растения в добричкото село Свобода, която е била изградена, така че целогодишно да дава реколта.

Във връзка с увеличените оплаквания в полицията от телефонни измамници Колев коментира, че на територията на дирекцията те се увеличават в края на всяка година и началото на новата, защото в региона хората вземат ренти. Колев заяви, че за миналата година в полицията са били регистрирани 84 измами, от които 73 са телефонни. Били са разкрити 23 измами и заловени 10 извършители. Колев сподели още, че само за първия месец на настоящата година има регистрирани 12 телефонни измами и са заловени 10 извършители, но се касае за т. нар. мулета. Гости на годишния анализ на дейността на дирекцията бяха зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев и Йоско Андреев от Гранична полиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай