Бутат незаконни вили край морето

Бутат незаконни вили край морето | StandartNews.com

Багери бутат незаконни вили по морето. Тежките машини изравниха със земята две постройки в местността Айроди край Ахтопол. Става въпрос за преместваеми сглобяеми къщи. "Няма кампания, която е започнала. От 4 години работим по премахването на незаконни постройки. В понеделник беше край Ахтопол, преди две седмици имахме събаряне в Царево, а преди около 2 месеца - на къмпинг Оазис край Лозенец, където точно до плажа е имало незаконни къщички", заяви пред "Стандарт" кметът на Царево Георги Ляпчев.

Хората край морето разнасят мълвата, че една от последно бутнатите вили е на ексдиректора на Киноцентър "Бояна" Евгений Михайлов. Чиновници от общината обаче коментираха, че не могат да потвърдят тази информация, тъй като дори да е така, няма документ който да го установи, тъй като обектът е незаконен.

"Няма никакво значение на кого са къщите. Без значение е дали те са на известни хора, от значение е единствено дали са законни", отсече Георги Ляпчев. Той бе категоричен, че няма да толерира вдигнати извън закона хотели, къщи или зони с палатки и каравани.

Преди 4 години по заповед на Ляпчев беше премахната и скандалната Златна перла. Той припомни, че преди 2 лета пък беше съборен и плажният бар на риалити звездата Андрей Едрев на плажа в Резово, който също се оказа незаконен. Кметът е изпратил багерите да бутнат и няколко лагера, които се оказали незаконни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай