"Бургаски корабостроителници" ще заработи с името "Барабел"

"Бургаски корабостроителници" АД

"Бургаски корабостроителници" ще заработи с името "Барабел" | StandartNews.com

Бургас. Фалиралото предприятие "Бургаски корабостроителници" АД ще възобнови дейността си под името "Барабел". Това стана ясно след среща между уволнените работници и изпълнителния директор Деян Дянков. Процедурата по обявяването в несъстоятелност на "Бургаски корабостроителници" АД вече е в ход.

"Разчитахме, че на тази среща ще стане ясно какво ще се случва с фирмата и с нас, но отговори не получихме. Ясно е единствено, че вече няма "Бургаски корабостроителници", а има "Барабел". Това е някаква юридическа хватка да се ликвидира едната фирма, която е натрупала огромни дългове, а новата да започне на чисто", коментираха работници след срещата.

Дълговете на старото предприятие са близо 150 млн. лв. От ръководството съобщили на работниците, че старите дължими заплати няма да им бъдат изплатени. Който държи да си получи изработените пари, ще трябва да ги търси чрез съда. В същото време обаче на работниците е било подсказано, че започват назначения в новата фирма "Барабел".

"Поставят ни умишлено в шахова ситуация. Не ни дават парите, а ако тръгнем да водим съдебни дела, със сигурност няма да ни назначат отново на работа. С две думи индиректно ни казват, ако искате трудови договори, не си търсете парите", коментираха гневни работници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай