Бургас открива морска гара

Бургас открива морска гара | StandartNews.com

Бургас. Модерна морска гара отваря в Бургас след броени дни. Новият терминал ще заработи този от 4 октомври. Сградата, която е на "пристанищна инфраструктура" вече има Акт 16 и може да приема пасажерски кораби. Над 3 млн. лв. са инвестирани в морската гара до момента. До края на годината се очаква там да хвърлят котва пет кораба, всеки с по 2000 пътници. Първият пасажер се очаква да акостира само ден след официалното откриване.

До следващия туристически сезон е планирано да бъде изграден още един терминал. В него ще се помещава и администрацията на морската спирка. Туристите ще идват с 3 от най- известните круизни компании - RoyalCaribian, PrincessCruises, P&Ocruises.

Сградата на Морска гара е разположена по протежението на кея на 18 метра от морето и е от три модула. Целта е тя да поеме значителна част от круизите в Черно и Средиземно море. Според плановете Морската гара ще бъде свързана с останалата част от територията на бъдещия пасажерски терминал чрез новопроектирана улица, която преминава успоредно по протежението на вълнолома. Цялостното архитектурно решение предвижда подходящи места за таксиметрови стоянки и за спиране и престой на туристически автобуси, изграждане тротоарна и алейна мрежа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай