"Булевард на елхите" грейва в Разлог

"Булевард на елхите" грейва в Разлог | StandartNews.com

Благоевград. "Булевард на елхите" ще изникне за коледните и новогодишните празници на централния площад в Разлог. 50 дръвчета ще бъдат празнично украсени и ше грейнат в светлини за празничните дни. За втора поредна година общината и Сдружение "Международни инициативи за сътрудничество" организират инициативата. В сряда през целия ден представители на училища, читалища, сдружения и фирми ще украсяват по уникален начин дръвчетата.

На 7 декември в 17.30 часа тържествено ще бъдат запалени коледните светлини в града. Миналата година елхите бяха отрупани с бонбони, компакт дискове, колбаси, гирлянди от сламки, шишарки и други причудливи украшения. "Очакваме отново атрактивни и нестандартни идеи и през тази година. Тези, които не успяха да се включат миналата година, сега могат да покажат творчески хъс. А тези, които вече са участвали, ще трябва да надминат себе си и да задоволят любопитството на всички нас с нови хрумвания", коментираха организаторите.

Вечерта на 5 декември в спортна зала „Септември” ще се проведе и благотворителен концерт с участието на групите Епизод, OMG, Блек роуз. Събраните средства ще бъдат дарени  за операцията на Емил Арнаудов от Разлог. Общината организира и конкурс за най-оригинална и атрактивна външна украса на офиси, магазини, блокове, частни жилища и други сгради. Ще има и инициатива "Дядо Коледа по домовете". По желание на родителите Добрият старец ще посети домовете на малчуганите и ще ги зарадва с подаръци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай