БСП-Кърджали за позицията на социалистите от Кирково

БСП-Кърджали за позицията на социалистите от Кирково  | StandartNews.com

Кърджали. Областният съвет на БСП Кърджали ще отстоява позицията за професионализъм при назначението на кадри в управлението на изнесените държавни структури и не споделя мнението на част от ръководството на социалистите в Кирково, че хора без съответните професионални компетентности следва да бъдат назначаване на управленски длъжности само заради лоялност към партията. Това коментираха депутатът Милко Багдасаров и лидерът на БСП в региона Георги Кючуков във връзка с възникналия проблем в граничната община.

"Позицията на социалистите от Кирково е продиктувана от нерешаването на битов проблем, свързан с неизвършено назначение на конкретен близък до изразителите на позицията на БСП Кирково Димитър Манчев и Бойка Арабаджиева", обясни народният представител М. Багдасаров. Преди седмица зам. -председателят на общинската организация Д. Манчев подаде оставка заради зависимостта на партията от ДПС.Той и лидерката Бойка Арабаджиева и други членове изразиха несъгласие с кадровата политика на правителството в районите със смесено население. Манчев коментира, че драстично е нарушен балансът при кадруване в област Кърджали и регионалните служби и че националното ръководство на БСП е в тежка обвързаност с ДПС.„Областният съвет на БСП Кърджали приема позицията на част от членовете на общинския съвет в Кирково като резултат от дистанцирането им от текущите задачи и проблеми, които партията решава в настоящия момент", заяви Багдасаров.

"Не споделяме казаното от колегите в Кирково, че водената от кабинета "Орешарски" кадрова политика дава много власт на ДПС", заяви още червеният депутат. По думите му БСП още от първия ден на управлението отстоява принципите на професионализъм при назначаването на ръководни длъжност в държавните структури в региона. Багдасаров не подмина факта, че понякога за кадровата политика от БСП са имали разминавания и даже спорове с ДПС, но те са се решавали чрез дискусия.

В близките седмици се очаква общинска структура на БСП в Кирково да има ново ръководство, защото председателката Бойка Арабаджиева също е подала оставка. Предстои да се анализира задълбочено работата на организацията, но там били отчетени и нарушения при спазването на партийния устав.

"Тази организация е единствената, в която няма структура на ветераните, на жените и младежите, липсват и дискусионни клубове. Не трябва да се допуска обществеността да се подвежда с неверни твърдения", подчерта още Багдасаров и като дългогодишен областен лидер на БСП пое част от вината за случващото се в Кирково.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай