БСП нямала пари за "чинията” на Бузлуджа

Държавата да инвестира в ремонта и възстановяването на паметника

БСП нямала пари за "чинията” на Бузлуджа | StandartNews.com

Стара Загора. "Домът-паметник на в. Бузлуджа все още не е прехвърлен на БСП, той остава държавна собственост, на този етап партията няма средства да го възстанови и поддържа", призна новият областен шеф на партията в Стара Загора Васил Самарски в навечерието на традиционния събор на социалистите на старопланинския връх. Той добави, че това е позиция и на централното ръководство.

Според Самарски най-добре било държавата да инвестира в ремонта и възстановяването на паметника, по-известен като Чинията. Монументът е от европейско значение, той има историческа стойност, хубава или лоша историята си е история и от такива паметници държавите изкарват пари, аргументира се партийният шеф.

Както е известно, преди две години, правителството на Бойко Борисов взе решение държавата да върне Дома-паметник на БСП. От ръководството на партията уж направиха пълен оглед и експертиза колко ще им струва възстановяването, но после въпросът заглъхна от само себе си.

Областният председател Самарски опроверга слуховете, че традиционният национален събор на социалистите на в. Бузлуджа в края на юли можел да се отложи или да не се проведе. Подготовката на местните партийни организации била под пълна пара и на 27 юли, събота, хиляди социалисти отново щели да се съберат в местността Историческа поляна на върха. Преди това в петък вечерта младите социалисти, също по традиция, организирали младежка дискотека на открито.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай