Британски фестивал ще огласи Родопите за поредна година

Британски фестивал ще огласи Родопите за поредна година | StandartNews.com

Смолян. Звуците на британския фестивал „Meadows in the mountains" ще отекнат в Родопите. Три дни почитателите на природата и ъндъргаунд звученето ще купонясват в родопското селце Полковник Серафимово, Смолянско. Между 7 и 9 юни там ще свирят и миксират известни групи, солови изпълнители и диджеи, съобщават организаторите от Великобритания и родните им партньори Off The Record. Очаква се над 200 английски туристи да пристигнат в Родопите, за да се забавляват под открито небе под звуците на любимите си изпълнители.

По традиция фестивалът ще бъде открит с изпълнение на родопски гайдари, след което следва разнообразна програма. Германският диджей Moomin, холандецът San Proper, великобританците от Wbeeza, Jane Fitz и Demob Happy, както и американците oт Nick Monaco, са само част от имената, които ще излязат на сцената на „Meadows in the mountains". Българските диджеи Layla Dane, Bosha и Garo също ще участват.

Целта на организаторите е да превърнат фестивала „Ливади в планината" в едно уникално бягство на хората от шума на града сред дивата природа. Допълнителните забавления са различни арт инсталации, "Къпане под водопада", "Пързалката на смъртта" ,"Тревен бобслей" и други, които се харесват на фестивалците, обясниха организаторите.

Идеята за фестивал на село се ражда преди три години. Тогава двамата братя Бенджамин и Деймиън Сас, чийто родители живеят в село Полковник Серафимово, решават да принесат партитата, които правят във Великобритания, в Родопите. Хрумването се харесва на много британци, които посещават тридневните купони в планината, спят в палатки и се хранят с известни родопски гозби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай