Братът на Тодор: Много българи носят бокс, никой не ти дава сигурност

Братът на Тодор: Много българи носят бокс, никой не ти дава сигурност | StandartNews.com

Не знаех, че брат ми носи бокс. Аз също имам. Това се носи в България, защото никой не ти дава сигурност, това се носи за самозащита. Това каза пред бТВ Ивайло Йорданов по повод смъртта на брат му Тодор. Той и неговите родители гостуваха в сутрешния блок, за да разкажат истината за случилото се във Враца преди дни.

Хората във Враца са корумпирани. "За мен това, което те се опитаха да направят може би е нещо, което те са правили и друг път. Задавам си въпроса колко такива случаи не стигат до медиите", коментира младежът по повод двамата братя, посегнали на Тодор.

Ивайло първи чул думите на патоанатома, че не е открил следи от удари по тялото на момчето. „Аз бях там, когато излезе човек преди него да го обяви. Смятахме го за провокатор (...) Този случай провокира в мен една омраза. Ако това нещо продължава, лично мен биха ме лишили от морал", каза младият мъж.

Родителите на Тодор и Ивайло попитаха щом на третия ден са установени над 20 удара, то колко са били в първия ден, когато официалната версия е била, че момчето им не е било бито.

Роднините опровергаха твърденията, че Тодор е имал сериозен проблем със сърцето. „Моят син имаше една по-изразена аритмия, каквато има всеки от нас и нищо повече. Не е имал сърдечни проблеми. Не пиеше никакви хапчета. Спортист", поясни Цецка Йорданова.

„Пети ден не можем да си приберем детето. Искаме адекватни мерки, адекватна присъда – не може те да са под домашен арест, а моето дете да го няма. Сега, откакто него го няма, той е виновен, защото не може да даде показания", каза още тя.

Семейството се нуждае от финансова помощ, за да погребе момчето и наеме добри адвокати, с които да търси справедливост за случилото се.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай