Бозов избира общинари с конкурс

Браншовици ще предлагат зам.-кметовете

Бозов избира общинари с конкурс | StandartNews.com

Всички шефове на дирекции в община Варна ще бъдат избирани с конкурс, обяви независимият кандидат за кмет доц. д-р Христо Бозов. Той събра най-много гласове на първия тур и отива на балотаж в неделя срещу кандидата на ГЕРБ Иван Портних.

"Няма да има сделки или връзки при назначаването на общинари на ключови места. Отхвърлил съм и най-малките намеци за кадруване", категоричен е Бозов. Заместниците му ще бъдат предложени от браншовите организации. Той е поискал от Морската камара и от Варненската туристическа камара подходящ човек за един от най-важните ресори - по морските въпроси и туризма. Зам.-кмет ще има вероятно и за бизнеса и инвестициите.

При такъв сериозен проблем с чистотата в града ще има и зам.-кмет по екология, категоричен е Бозов и се обяви "за чиста Варна и чисти плажове".

Задължително ще има и заместник по здравеопазване и социална политика - един важен и тежък ресор, за който отговаряше самият той през последния мандат на Кирил Йорданов.

"Време е варненци да дадат своя глас за нещо по-добро, а не за по-малкото зло, както направиха на последните местни избори през 2011 г.", обявиха на финала на предизборната кампания представители на Гражданския консултативен съвет, обединяващ 17 партии и 23 неправителствени организации, които застанаха зад Бозов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай