Ботев мина на кон през Враца

Ботев мина на кон през Враца | StandartNews.com

Враца. Ботев мина на кон през цялата пешеходна зона на Враца от площад „Македония" до паметника си на централния площад, който носи неговото име.

За необичайната реклама на филма „БОТЕВ: От Голгота към свобода" в ролята на Войводата влезе учителят по физическо Филип Филипов, който прави образа на поета – революционер и в художествено-документалната лента. Актьорът Явор Зехиров пък се направи на глашатай с барабанче и гръмко прикани народа да гледа премиерата вечерта без пари.

Шумното шествие събра погледите на минувачите, на немски туристи и гости, дошли за Ботевите дни в града. Стотици пожелаха да се снимат с Войводата, хлапета позираха с него на коня, а той като истинска кинозвезда раздаде безброй автографи. Учителят актьор положи подписа си на рекламните листовки за филма. Раздадоха ги учениците от гимназия „Христо Ботев", които са сред главните герои в лентата.

Режисьор и оператор на продукцията, подкрепена от АЕЦ „Козлодуй" е Искрен Красимиров. Сценаристът на историческото криминале Красимир Стефанов пък подсказва отговора на въпроса кой уби Ботев?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай