Болярите гледат "Атила" със семеен билет

Болярите гледат "Атила" със семеен билет | StandartNews.com

Хунският вожд "Атила" представен от държавната опера Бургас ще гостува на великотърновска сцена с промоционални семейни билети за двама на специална цена от 12 лева само на 31 март. Зрелищният спектакъл по Вердиевата творба е от 19,00 ч. в Двореца на културата и спортна „Васил Левски" и се реализира с подкрепата на Община Велико Търново.

В ролята на кръвожадния вожд на хуните Атила великотърновската публика ще види баса Делян Славов. В спектакъла ще участват Даниел Дамянов, едно от най-добрите сопрана в България, баритона Марян Йованоски/Александър Крунев, които ще се превъплътят в римския офицер Форесто, Одабела, годеница на Форесто и дъщеря на градоначалника на опожарения от хуните римски град Акуилея и Ецио - римски генерал – пълководец. Хорът ще е от 40 души и ще смени четири различни костюма за да се превърнат в хуни, римляни и еремити.

На сцената в Двореца на културата и спорта ще бъдат издигнати 6 огромни пилона, символизиращи мощта на Римската империя. Наподобяващи на боксов ринг, те ще бъдат допълнени със специални видео прожекции и ще са впечатляващ декор на сблъсъка между римляни и хуни и драмата на легендарния Атила – победен от любовта и различните християнски ценности.

Режисьор на зрелищния спектакъл е Огнян Драганов, а сценограф - Каталин Алборе (Румъния) . Диригент на представлението ще е Ивайло Кринчев, а на хора - Невена Михайлова.

Билетите за спектакъла могат да се закупят от касата на ДКС „Васил Левски", в Туристически информационен център на ул. Христо Ботев" № 5 и на www.eventim.bg .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай