Болярчета вдигнаха летвата за "Големите надежди" по Нова TV

Болярчета вдигнаха летвата за "Големите надежди" по Нова TV | StandartNews.com

Велико Търново. Старата столица посрещна стотици кандидати за слава по време на кастинг за най-новото TV-риалити, "Големите надежди". Музикалното шоу приема за участници само деца от 4 до 14-годишна възраст. То ще стартира в началото на март в най-гледаното време по Нова телевизия.

Талантливите деца и техните родители от рано бяха изпълнили Грандхотел Янтра, където се провеждат прослушванията. За участие в кастинга освен млади дарования от утвърдените музикалните школи на Велико Търново и Горна Оряховица, пристигнаха и техни връстници от Свищов, Габрово, Търговище.

По регламент всяко дете представи по две изпълнения – едно на български и едно на чужд език. За концертите на живо ще бъдат избрани между 60 и 100 деца. Те ще бъдат поканени за телевизионно участие в София, където ще имат възможност да работят с професионален оркестър от 20 души и с музикални педагози.

Незрящо 9-годишно момиче от Велико Търново силно впечатли екипа със своя самороден талант. Кристияна Кирилова е едно от талантливите деца, което макар и със зрителни проблеми, учи в масово училище, свири на пиано и пее от съвсем малка. Момиченцето е второкласничка в СОУ „Емилиян Станев", а първото й участие на сцена е още в детската градина.

"Преди да излязат на голямата сцена, младите изпълнители ще имат само една репетиция с оркестъра. Затова за нас е важно да подберем наистина талантливи деца, които се занимават с музика, имат вокални педагози и свой репертоар", разказа главният редактор на шоуто Влади Априлов. Авторитетно жури, чийто членове все още се пазят в пълна тайна, ще дава професионални съвети на децата и ще ги окуражава. Кой ще продължава напред ще определя зрителският вот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай