Блокада на пътищата край Созопол, Приморско и Царево

Блокада на пътищата край Созопол, Приморско и Царево | StandartNews.com

Бургас. Поройните дъждове в община Приморско блокираха пътищата край Созопол, Приморско и Царево. Много участъци са под вода и преминаването през тях е невъзможно. Пътят от Бургас към Южното Черноморие е затворен заради проливните дъждове през тази нощ. Селища в района на Приморско и Созопол са без ток. Има много наводнени къщи и трафопостове.

Водата в селата Росен и Веселие не е годна за пиене и трябва да се използва само за битови нужди, предупредиха от ВиК.

Продължава да вали дъжд в Бургас. Пътна полиция, намираща се на пътя край Черноморец отклонява шофьорите по обходни маршрути.

Ограничено е движението на моторни превозни средства в участъка от Черноморец до Приморско по път II-99, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). И уточниха, че има обходен маршрут през Царево.

Отделни пътни участъци от пътя Бургас – Царево към Общините Созопол, Приморско и Царево са затворени, защото са наводнени, уточниха от пресцентъра на МВР –Бургас. Пътната отсечка от с. Атия, общ. Созопол в южна посока е затворена, поради наводнения на главния път.

Бензиностанция „Петрол" преди Созопол е наводнена. Районът на с. Равадиново, местността „Пейчов мост" и детелината с вход с. Равадиново са пълни с вода. Прекъснати са второстепенните пътища къмпинг „Каваци" и ваканционно селище „Дюни", както и пътя, преминаващ покрай резерват „Аркутино" и свързващ Бургас и Приморско. Работи се по отводняване на участъците.

Заради валежите единствен алтернативен обходен маршрут е Приморско – село Ясна поляна - село Ново Паничарево – Бургас.

Голямо количество вода има в района на пречиствателната станция в Созопол, каза зам.-кметът на общината Петя Чапевова.

Бедстващ тракторист в землището на село Веселие е бил спасен от екипи на противопожарната служба. Той е бил последния от бедстващите, според информация на кмета на община Приморско д-р Димитър Германов, цитирана от Нова тв.

"Не ни се размина", се казва албумът със снимки след пороя в Приморско на Здравко Василев, известен на обществеността с участието си във Биг Брадър. Мъжът обясни пред бТВ, че в града продължава да вали, има много отнесени лодки, улиците на града продължават да са под вода. 

Стандарт Нюз припомня, че тази сутрин бе обявено бедствено положение в община Приморско

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай