Близките на капитан Собаджиев чакат предсрочното му освобождаване

Близките на капитан Собаджиев чакат предсрочното му освобождаване | StandartNews.com

Близките на капитан Светлозар Собаджиев се надяват на предсрочното му освобождаване. От миналия четвъртък той вече е прехвърлен от Софийския във Варненския затвор.

„Да, той е тук, дори е във Варна вече. Но не е свободен! Такъв какъвто заслужава да бъде!", написа във Фейсбук страницата „Свобода за капитан Собаджиев", дъщеря му Лора Собаджиева. По процедура капитанът трябва да излежи малко над две години зад решетките във Варненския затвор. Според българското законодателство обаче той има право на предсрочно освобождаване, след като е изтърпял ½ от присъдата си.

А Собаджиев излежа вече 4 години и 7 месеца при присъда от 6 години и 8 месеца, изкарани в един от най-тежките затвори Ла Хоя в Панама. Не е добре, викали са линейка онази вечер, каза притеснена дъщеря му. На свиждане в събота при капитана са завели двамата му внуци-Никита и Светльо, които толкова дълго не е виждал.

Варненският капитан беше депортиран в България късно вечерта на 1 септември с полет от Панама през Амстердам. Той беше задържан на 29 март 2011 г. на борда на кораба"МААC TRADER" плаващ под холандски флаг, където бяха открити 167 килограма кокаин. Целият екипаж беше освободен, собствениците дори не бяха разпитани, а цялата отговорност за наркотика беше прехвърлена на капитана, който го отнесе невинен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай