Благотворителен базар и Ден на отворените врати подкрепят бездомни животни

Благотворителен базар и Ден на отворените врати подкрепят бездомни животни | StandartNews.com

Две благотворителни прояви с една цел – подкрепа на животните в общинския приют за безстопанствени животни ще се проведат в края на март, информираха от Старозагорската община. Денят на отворените врати в приюта е на 29 март и целта е посетителите да се запознаят с настанените животни и с възможностите за осиновяването им. Приятели на четириногите пък може просто да ги поразходят, да си поиграят с тях, да ги дарят с лакомства и ласки.

Кучетата имат поставена ваксина срещу бяс и могат да бъдат осиновени напълно безплатно веднага само срещу лична карта и попълване на документ по образец, посочват от общината.

Благотворителният базар „Дай малко, дари чудо" пък ще се проведе от 26-28 март . Той се организира за четвърти пореден път от сдружение "Заедно за животните – България", съвместно с обществения дарителски фонд и общината. Партньори на инициативата са и природозащитната федерация "Зелени Балкани" и Националната организация на скаутите в България. С продажбата на красиви, ръчно изработени предмети, доброволците ще съберат средства за закупуване на храна за животните, кастрация на бездомни котки и опазване на българската природа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай