Благоевград не иска „Свидетели на Йехова”

Благоевград не иска „Свидетели на Йехова” | StandartNews.com

Благоевград. „Ходете си с мир, защото ще стане по-лошо". С този призив десетки благоевградчани се обърнаха в неделя следобед към последователите на религиозното движение „Свидетели на Йехова". Те се събраха пред офиса, който религиозното движение е наело на улица „Александър Стамболийски", до училището за изучаване на чужди езици. Йеховистите преди време бяха прогонени от Петрич и Гоце Делчев, но от половин месец са в Благоевград.

Благоевградчани вече събират протестна подписка срещу установяването им в областния център.

Свещеници са категорични, че има голяма опасност от влиянието на движението върху хората, особено върху младите и подрастващите.

Само един „йеховист" има кураж да да излезе и да се срещне с протестиращите пред офиса на "Свидетели на Йехова" граждани.

За неделната проповед на "Свидетели на Йехова" в помещението фиса влязоха възрастни, както и деца, доведени от родителите им.

От понеделник /29 септември/ патрули от родители и учители пък ще обикалят района, за да предпазят учениците от последователите на Йехова. Това ще стане по разпореждане на шефа на Регионалния инспекторат по образование в Благоевград Огнян Соколов. Йеховистите имат съдебна регистрация в България, но в областния център пребивават неправомерно. В сайта на Окръжен съд - Благоевград, където са качени всички регистрации на религиозни сдружения, „Свидетели на Йехова" няма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай