Благоевград и Лече станаха партньори

Благоевград и Лече станаха партньори | StandartNews.com

Благоевград. Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов подписа двустранно споразумение за сътрудничество с италианския град Лече.

Церемонията се състоя в четвъртък в сградата на италианската община. Документът бе парафиран и от градоначалника на града – домакин д-р Паоло Пероне. Той обяви Благоевград за стратегически партньор на неговия град, особено в рамките на кандидатурите на двете населени места за европейска столица на културата.

„Партньорството между Благоевград и Лече е от съществено значение за развитието на двата града като устойчиви дестинации за бизнес, образование, култура и туризъм", изтъкна д-р Камбитов. С новото споразумение ще се укрепи сътрудничеството и ще се даде шанс за нови съвместни инициативи. По време на срещата Пероне Камбитов обсъдиха възможностите за насърчаване развитието на туризма в двата града, както и перспективите на новия програмен период на Европейския съюз 2014-2020 година. И двамата бяха категорични, че спечелване на конкурса за Европейска столица на културата през 2019 г. е приоритет и за двата града, тъй като ще ги утвърди като фактори в европейската културна традиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай