Битка за осиновяване на трите лъвчета на Варна

Битка за осиновяване на трите лъвчета на Варна | StandartNews.com

Звезекът Росен Марков иска да ги кръсти Обама, Меркел и Путин

Варна. В истинска битка ще се превърне надпреварата за осиновяването на трите лъвчета на Варна. Засега желаещите надхвърлят 10.

Местният зевзек и председател на Партията на българските мъже Росен Марков е сред мераклиите и вече е подал заявление до зоопарка под входящ номер 1 за новата година. Той е готов да плаща по 260 лева за месечната издръжка на зверчетата и да се грижи за тях цяла година. Желанието му е да ги кръсти с имената на световните лидери - Обама, Меркел и Путин.

"Лъвчета са две мъжки и едно женско. Ще ги направя световно известни както с имената им, така и с посланията", зарича се Росен Марков. "Както аз се грижа за лъвчетата, ваши съименици, така и вие се грижете за света", е първото послание, което ще отправи той към Обама, Меркел и Путин.

Трите лъвчета от варненския зоопарк се появиха на 16 октомври миналата година. Те ще бъдат осиновени след навършването на 3 месеца - след 16 януари. Лъвчета се родиха в семейството на майка си Косара и баща им Симба. Бяха четири, но едното не оцеля.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай