Без дивиденти за акционерите на „Албена” АД

Без дивиденти за акционерите на „Албена” АД | StandartNews.com

Тази година акционерите на „Албена" АД няма да получат дивидент, това стана ясно след проведеното Общо събрание на акционерното дружество. Компанията отчете печалба след облагане за изминалата 2014 г. в размер на 8 431 155 лв., която изпълнителният директор Красимир Станев коментира, че е един от най-ниските финансови резултати от съществуването на курорта.

Затова мениджърският екип посочи обективни причини, като в изготвения доклад е видно, че печалбата за миналата година е с 42 на сто по-ниска от тази през 2013 г., когато бе даден дивидент в размер на 0.50 лв. на акция. През миналата година дружеството е имало общо по-малко реализирани нощувки, спрямо 2013 г., като само от руски пазар спадът на реализирани нощувки е на стойност близо 4 млн. лв. Общо броят на нощувките е бил с 9 на сто по-малко, спрямо предходната 2013 г. Извършените от компанията инвестиции през 2014 г. са в размер на над 40 млн. лв., а за строителния сезон 2014/2015 г. компанията е заделила и инвестирала други 10 671 хил. лв.

В рамките на Общото събрание бе гласувано единодушно намаляване на Съвета на директорите от 7 на 6 души след смъртта на един от основателите на комплекса Жельо Стайков, чиято памет бе почетена с едноминутно мълчание. Единодушно бе прието и друго предложение – да не се дават допълнителни възнаграждения на членовете на Съвета на директорите за изминалата година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай