Баща на пострадала: Крият как линейка е блъснала дъщеря ни

Баща на пострадала: Крият как линейка е блъснала дъщеря ни | StandartNews.com

Полицаи и лекари от спешен център "Св. Анна" във Варна крият, че линейка е блъснала моята дъщеря Деница на 1 септември тази година. Това обяви пред "Стандарт" сливналията Кирчо Петков.

Малко пред 21 часа на 1 септември, той разбира, че дъщеря му Деница на 26 години се намира в безсъзнание в спешния център.

"Тя имала избити предни зъби, сцепени устни и е била в безсъзнание. В последствие се оказва, че има и други травми и ще се наложат няколко операции, заяви бащата. Няколко часа по-късно, той и съпругата му отиват в спешния център, където охраната ги посреща с думите: "Вие от Сливен за момичето, блъснато от линейката ли сте?"

Тогава аз още не осъзнавах какво се е случило, едва на сутринта се срещнах с д-р Начев от спешния център, който започна с това, че не е ПТП, а инцидент, разказва мъжът.

Линейката отивала на адрес с включена сигнализация и шофьорът в огледалото за обратно виждане видял паднал човек. Обадил се и друга линейка взела Деница. Няколко часа по-късно в 3 РПУ във Варна бащата се среща с полицай, на чийто бадж пишело Димитър Иванов. "Той ми отговори, че няма ПТП, а дъщеря ми се е държала неадекватно на пътя, паднала е и линейката се е върнала да я вземе", заяви Петков.

Именно в полицията обаче той случайно се натъква на единствения свидетел на инцидента, който се е обадил на тел. 112 "Полицаят започна да обяснява на свидетеля да пише, че велосипедистът е карал неадекватно, че не е спрял при сигнала на линейката и не е имало съпроикосновение. Свидетелят обаче заяви, че е имало съприкосновение. Тогава полицаят започна да нервничи и да пита дали е сигурен, след което да го разпитва къде и как е станало всичко. Тогава аз разбрах, че полицията въобще не е ходила на местопроизшествието, а е взела информацията от спешния център.

Това стана пред очите ни и на още поне 3-4 ма полицаи, които не познавам, разказа бащата. Оказа се, че колелото, което е карала Деница е откарано с линейката в спешния център. Пак там той намира парчета от предния фар. По мое мнение през предната гума бе преминала автомобилна такава. На всичкото отгоре дъщеря ми е била със светлоотразителна жилетка, каза Кирчо Петков.

Той търси информация за произшествието в бюлетина на варненската полиция, такава обаче се появява на 6 септември. МВР Варна съобщава, че 26-годишна велосипедистка от Сливен е блъсната от линейка на бул. "Яна Палах". Водачът на линейката с марка Фиат е 52 годишният К.Т., който не е осигурил достатъчно странично разстояние при преминаване покрай велосипедистката и предизвикал падането й.

По случая е образувано досъдебно производство. Вече сме наели адвокат от Варна, но искам медиите да помогнат, защото явно има опити за прикриване на истината, каза бащата. От болница "Св Анна" във Варна обясниха, че с линейки разполага само местния спешен център.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай